Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής

Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο

Επίσκεψη της νέας Διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ανατολικής Κρήτης στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο

 
Εθιμοτυπική και ενημερωτική επίσκεψη σε θέματα συνεργασίας με το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (ΕΛΜΕΠΑ) πραγματοποιήθηκε στην Πρυτανεία, την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024, από αντιπροσωπεία του νέου ΔΣ του Οικονομικού Επιμελητηρίου, Περιφερειακό Τμήμα Ανατολικής Κρήτης. Στη συνάντηση από πλευράς ΕΛΜΕΠΑ παρευρέθηκαν ο Πρύτανης Καθ. Νίκος Κατσαράκης, το Μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του ΕΛΜΕΠΑ Καθ. Χρήστος Φλώρος, ο Πρόεδρος του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Αν. Καθ. Ιωάννης Χατζηαντωνίου, ο Αντιπρόεδρος του Τμήματος  Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουρισμού Αν. Καθ. Γεώργιος Ξανθός και ο Πρόεδρος του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας Αν. Καθ. Κωνσταντίνος Παναγιωτάκης. Από τη μεριά του Οικονομικού Επιμελητηρίου παρευρεθήκαν ο Πρόεδρος Ευάγγελος Γκλάκας, ο Αντιπρόεδρος Γεώργιος Μαυράκης, ο Οικονομικός Επόπτης Δημήτριος Αγγελιδάκης και το Μέλος Σταύρος Καρτέρης.Κατά τη συνάντηση, ο Πρύτανης Καθ. Νίκος Κατσαράκης τόνισε τη σπουδαιότητα της συνεργασίας του Πανεπιστημίου με το Οικονομικό Επιμελητήριο, μέσα από την πολυεπίπεδη και μακροχρόνια συνεργασία των τριών Τμημάτων της Σχολής Επιστημών Διοίκησης και Οικονομίας, σε θέματα εκπαίδευσης, κατάρτισης, δια βίου μάθησης και επιστημονικών μελετών. Αναφέρθηκε ακόμα στην ουσιαστική συμβολή μελών του Οικονομικού Επιμελητηρίου στην πιστοποίηση των Προγραμμάτων Σπουδών των Τμημάτων της Σχολής Επιστημών Διοίκησης και Οικονομίας από την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ).

Ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ευάγγελος Γκλάκας, μίλησε με ιδιαίτερα θερμά λόγια για την ουσιαστική συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων και τους στενούς δεσμούς που έχουν προκύψει μέσα από κοινές συνεργασίες και παράλληλες δράσεις σε επίπεδο Περιφέρεια Κρήτης, που έχουν στόχο την επιστημονική ενημέρωση και γνωμοδότηση πάνω σε θέματα οικονομίας και ανάπτυξης σε βασικούς πυλώνες της τοπικής οικονομίας. Πρότεινε επίσης, την πραγματοποίηση και θεσμοθέτηση ενός Διεθνούς Οικονομικού Συνεδρίου στην Κρήτη κάθε χρόνο με συνδιοργανωτές το Οικονομικό Επιμελητήριο Ανατολικής Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο.

Και τα δύο μέρη δεσμεύτηκαν για αναβάθμιση και διεύρυνση της συνεργασίας τους βάσει συγκεκριμένων προτάσεων που θα δρομολογηθούν μέσα στη νέα χρονιά με τη συγκρότηση από κοινού επιτροπής που θα προτείνει συγκεκριμένες ενέργειες και δράσεις των δύο Φορέων.

Μετάβαση στο περιεχόμενο